Tel. +31(0)6 - 17 16 36 60 info@fbmusic.nl

Frank Bemelmans, geboren 12 oktober 1968 in Maastricht.

Begon op 10 jarige leeftijd met het bespelen van huiskamerorgel, vervolgens later op keyboards. Frank merkte toen al dat muziek zijn lust en zijn leven zou worden.
Toen brak er een fase aan dat Frank zich interesseerde voor elektronische –en filmmuziek, waarbij hij zijn muzikale inspiratie ging verkennen met behulp van diverse synthesizers.

Vanaf deze periode begon Frank muziekstukken te componeren en wist hij zijn emoties/ideeën te vertalen naar nieuwe composities.

Zeer brede muziekinteresses van Schlager, filmmuziek (Vangelis, Jean Michel Jarre) t/m populaire popmuziek door de jaren heen, ook klassieke stromingen heeft zijn muzikale inspiraties gevormd.

Sinds 2014 schrijft hij Limburgse, Nederlandstalige -en Duitstalige liedjes.
In deze periode kreeg Frank ook een relatie met zangeres Angelina Meijer bekend van de megahit “Daan Goon De Lèmpkes Aon”. Deze relatie en samenwerking heeft de inspiratie bij Frank een flinke boost gegeven. Zo’n getalenteerde, veelzijdige zangeres opent ook vele deuren om diverse muzikale terrein te verkennen. Frank wist dan ook snel de fans van Angelina een idee te geven dat Angelina meer genres kon vertolken dan alleen het Carnavalrepertoire.

De eerste 3 jaar componeerde hij met name voor zangeres Angelina en tegenwoordig voor meerdere artiesten.

“Ik verken graag diverse muzikale genres om elke compositie net even iets speciaals te geven dan het vertrouwelijke repertoire van een artiest.”, aldus Frank.

Door zijn eerste duitstalige compositie 100.000 Sterne gezongen door Angelina werd mede een professionele clip (incl. de medewerking van de dansgroep van Jennifer Romen) het nivo/richting bepaald waar Frank graag met Angelina op wilt gaan. In
2018 werd Frank gevraagd om te jureren voor het SMV (Maastrichts Carnavalsliedjesverkiezing).
Afgelopen jaar hebben ze Frank ook al vanuit België weten te vinden voor nieuwe composities.

Momenteel is Frank bezig met zijn grootste muzikale uitdaging. Momenteel komen de compositie verzoeken vanuit Oostenrijk en Duitsland. 13 Maart 2020 kwam dan ook het liedje “Schön Schön Schön” gezongen door SUSAL uit, dat gecomponeerd door Frank Bemelmans.

Dit was voor Frank dan ook weer een hoogtepunt om voor een buitenlandse artiest een compositie te verzorgen.

Muziek zal en blijft voor Frank de drijfsveer in zijn leven zijn.

“Music was my First love and it will be my last“

 

 

 

 

 

nl_NLNederlands
de_DEDeutsch nl_NLNederlands